Metsäsijoittamisen palvelut

metsa-sijoittaminen

Lusto Metsäsijoittaja – jokaiselle meistä

Metsäsijoittaminen on turvallinen ja monipuolinen sijoitusmuoto, joka tuo tarjolle vakaan taloudellisen tuoton lisäksi myös laajan joukon muita arvoja. Metsän virkistys-, työskentely- ja monikäyttömahdollisuudet ovat tarjolla kaikille metsään sijoittaville, kuten myös konkreettinen mahdollisuus vaikuttaa ympäristömme tilaan ja esimerkiksi ajankohtaiseen hiilen sitoutumiseen metsiimme. Ja mikä parasta, metsäsijoittaminen on mahdollista ihan jokaiselle meistä.

Aiempi kokemus ja osaaminen metsätaloudesta ei enää tänä päivänä ole ollenkaan välttämätöntä, sillä metsäsijoittamiseen on tarjolla lisääntyvä määrä erilaisia vaihtoehtoja, joista jokainen voi valita itselleen sopivan tavan sijoittaa. Uusille metsänomistajille on lisäksi tarjolla laaja joukko erilaisia palveluita metsänomistamisen tueksi ja metsäomaisuuden hallinnoinnin ulkoistamiseksi, katso esimerkiksi Lusto Huolenpito.

Lusto Metsäsijoittaja -palvelu tarjoaa kaikki tarvittavat työkalut sekä kokeneelle metsäsijoittajalle että metsäsijoittamisesta kiinnostuneelle. Lusto Metsäsijoittaja -palvelun kautta saat ajantasaista tietoa tarjolla olevista sijoittajaprofiilin mukaisista metsätiloista sekä tarkat tila-analyysit ja tilojen tuottoennusteet vaihtoehtoisilla toimenpideohjelmilla. Tuottoarvoon perustuvat laskelmat ja pitkä kokemuksemme metsäkiinteistöjen arvonmäärityksissä tuovat sijoittajalle arvokasta lisätietoa sijoittamispäätöksen varmistamisessa ja toivotun sijoittamisstrategian toteuttamisessa.

Metsätalouden kannattavuus riippuu pitkälti oikeista ja oikein ajoitetuista toimenpiteistä, joiden avulla pystytään varmistamaan mahdollisimman korkea metsien arvokasvu ja metsiin sitoutuneen pääoman tuotto. Lusto Metsävarainhoito auttaa metsänomistajia ja metsäsijoittajia näiden toimenpiteiden valinnassa ja ajoituksessa.

Halutessasi voit myös jättää ostotoimeksiannon toivomallesi metsätilakokonaisuudelle, jolloin pyrimme löytämään mahdollisimman hyvin toiveitasi ja tavoitteitasi vastaavan tilan. Hoidamme metsätilojen hankinnan tilojen etsimisestä kaupantekoon asti, jolloin sijoittajan tehtäväksi jää ainoastaan sopivan metsätilakokonaisuuden ja sijoittamisstrategian määrittäminen. Kaupan toteuttamisen jälkeen palvelemme asiakastamme tarvittaessa myös metsäomaisuuden hallinnoinnissa, mikä tekee metsäsijoittamisen aloittamisesta helppoa myös kokonaan uudelle metsäsijoittajalle.

Kuten mitä tahansa sijoittamista, myös metsäsijoittamista on mahdollisuus hajauttaa. Metsäportfolio voi tänä päivänä sisältää suoran metsäomistuksen lisäksi esimerkiksi yhteismetsäosuuksia, sijoituksia metsäsektorin sijoitusyhtiöihin, metsärahastoihin tai listattuihin & listaamattomiin metsäalan yrityksiin. Lusto Metsäsijoittaja -palvelu tarjoaa sijoittajalle ajantasaista tietoa myös metsäsektorin muista sijoitusmahdollisuuksista ja metsäportfolion hajauttamisesta. Mikäli metsäomaisuuttasi on myös omaisuudenhoitopalvelumme alaisuudessa, tarjoamme lisätietoa muista sijoitusmahdollisuuksista automaattisesti myös puukauppojen yhteydessä.