Ajankohtaista

Hiljaa hyvä tulee

13.03.2019

Asioilla on syynsä, sanotaan. Minustakin on viime aikoina tullut tuon lauseen kannattaja. Monta välivaihetta ja käännettä piti matkan varrella olla, ennen kuin jo vuosia sitten tavoitteeksi asettamani metsävarainhoidon liiketoiminta näki päivänvalonsa. Jälkikäteen katsottuna jokaiselle käänteelle näyttäisi lopulta löytyvän oma tarkoituksensa.

Kymmenen vuotta suunnittelua, hauduttelua, kouluttautumista ja yrittäjyyttä. Viisi vuotta yrittäjyyden ohessa tapahtunutta metsävarainhoidon testausta, käytäntöä, kokemuksia ja oppimista. Työuupumus ja puolen vuoden täydellinen huili työelämästä. Viimeinen vuosi innokasta ja intensiivistä valmistautumista uuden liiketoiminnan aloittamiseen. Tästä kaikesta Lusto Metsävarainhoito on tehty. Ja vankasti onkin.

Suomessa on yli 300 000 metsänomistajaa, joille kertyy puun myynnistä koostuvia kantorahatuloja vuosittain yli 2 miljardia euroa. Vaikka Suomessa on lukuisia, esimerkiksi osakkeisiin ja asuntosijoittamiseen liittyviä omaisuudenhallintapalveluja, metsäomaisuuden hallintaan palveluja on tarjolla selkeästi vähemmän. Siitäkin huolimatta, että metsäomaisuuden arvo on usein yksittäisenkin metsänomistajan kohdalla merkittävä ja metsäomaisuuden kohdalla, jos jossain, monilla päätöksillä on jopa seuraaviin sukupolviin ulottuvat vaikutukset.

Elämme kovaa vauhtia kehittyvässä maailmassa. Palveluiden tarve ja luonne muuttuvat, ympäristötietoisuus lisääntyy ja tutkimustietoa sekä uusia työvälineitä on käytettävissä jatkuvasti yhä enemmän. Tämä ilmiö koskee myös suomalaista metsää ja metsänomistajuutta. Metsänomistajien rakenne muuttuu, metsänomistajien tarpeet monipuolistuvat ja metsien monitavoitteinen käyttö lisääntyy. Tähän murrokseen tarvitaan tulevaisuudessa yhä enemmän palveluja ja osaamista auttamaan nykyisiä ja tulevia metsänomistajia omaisuutensa hallinnassa.

Tätä tarvetta ajatellen on perustettu Lusto Metsävarainhoito, jonka toiminnassa arvot ovat keskeisessä roolissa. Arvojensa kautta Lusto haluaa tarjota metsänomistajille kestävälle pohjalle rakentuvia vaihtoehtoja omien metsiensä hoitoon ja käyttöön sekä rakentaa laajaa yhteistyöverkostoa alan sisälle, kaikkien metsänomistajien hyväksi. Aika näyttää, kuinka suomalaiset metsänomistajat Luston ja sen palvelut löytävät ja kuinka laajaksi yhteistyöverkostot laajenevat. Meiltä löytyy osaamista, palvelua ja intoa yhteistyöhön. Tervetuloa tutustumaan!

Kimmo Koistinen, yrittäjä

Lusto metsävarainhoito

Sinun metsäsi ehdoilla